Logo HeltiQ

Wratten verwijderen

HeltiQ Huid & Wratten

Wratten bevriezen, hoe werkt het?

Tegenwoordig kan je (de meeste) wratten op eenvoudige wijze thuis verwijderen. Denk hierbij aan hand- en voetwratten, steelwratjes en waterwratten. Deze behandel je gemakkelijk door ze te bevriezen door middel van cryotherapie.

Cryotherapie

Cryotherapie is een betrouwbare bevriezingsmethode die bewezen heeft effectief te zijn voor het behandelen van onder andere hand- en voetwratten, steelwratten en waterwratjes. Goedaardige huidafwijkingen worden dus bevroren om deze te verwijderen.

Hoe dat werkt? Door de bevriezing wordt het afwijkende huidweefsel (zoals een wrat of steelwratje) beschadigd, hierdoor sterft uiteindelijk het behandelde huiddeel af en komt er na verloop van tijd gezonde huid voor in de plaats.

De wijze waarop cryotherapie wordt toegepast verschilt per soort wrat. Voor de aanschaf van het juiste product is het dan ook belangrijk om te bepalen om welk soort wrat het gaat.

Hand- en voetwratten

Gewone hand- en voetwratten kunnen verwijderd worden door ze dagelijks aan te stippen met een wrattentinctuur of ze, vaak maar eenmalig, te bevriezen door middel van cryotherapie. Door het aanstippen van de wrat met een wrattentinctuur wordt de eeltachtige huiduitstulping door een zuurvloeistof aangetast, waardoor de wrat verweekt en uiteindelijk verdwijnt. Echter, de omliggende, gezonde huid kan aangetast worden door de zuurvloeistof van de tinctuur. Voor start van de behandeling is het daarom belangrijk om de gezonde huid te beschermen met vaseline.

Wratten bevriezen met HeltiQ WratWeg is een snelle en effectieve methode om wratten te verwijderen. Vaak is één enkele behandeling al voldoende. De bevriezing werkt alleen op de wrat zelf waardoor omliggende huid niet wordt aangetast De wrat valt na 10 tot 14 dagen van de huid en de nieuwe, gezonde huid wordt zichtbaar.

Waterwratjes

Waterwratjes kunnen worden behandeld met een zalf, een tinctuur speciaal voor waterwratjes of door bevriezing door middel van cryotherapie. Het behandelen van waterwratjes met een waterwratjes tinctuur varieert van 1 tot 4 keer per dag aanstippen. Na verloop van tijd krimpen de waterwratjes en zullen ze verdwijnen.

Voor het behandelen van waterwratjes door middel van bevriezing kan HeltiQ WratWeg worden gebruikt. Vaak is één enkele behandeling voldoende om de waterwratjes te laten verdwijnen.

Steelwratten

Steelwratjes kunnen thuis eenvoudig worden verwijderd door ze te bevriezen met behulp van cryotherapie. Voor het verwijderen van steelwratjes kan HeltiQ Steelwratjes worden gebruikt. Na de behandeling valt het steelwratje veelal na 10 tot 14 dagen van de huid en wordt nieuwe, gezonde huid zichtbaar. Vaak is een enkele behandeling al voldoende.

Genitale wratten

Genitale wratten kunnen worden verwijderd door het aanbrengen van een zalf of crème. In de meeste gevallen wordt de huisarts geraadpleegd om genitale wratten te verwijderen.

Lees voor gebruik altijd zorgvuldig de gebruiksaanwijzing hoe wratten verwijderd kunnen worden om huidirritaties of littekens door onjuist gebruik te voorkomen.