Logo HeltiQ

Steelwratjes

HeltiQ Steelwratjes behandelen

Wat zijn steelwratten?

Steelwratjes, oftewel fibromen of skin tags, zijn zachte, goedaardige huiduitstulpingen in de vorm van een steeltje of bobbeltje. Een steelwratje is zacht en gemakkelijk te bewegen. Steelwratten kunnen met name ontstaan onder de oksels of borsten of in de hals of nek en hebben in de meeste gevallen dezelfde kleur als de omliggende huid. Een steelwrat kan ook voorkomen in een donkerdere variant. Steelwratjes zijn echter altijd lichter dan moedervlekken en zijn op die manier dan ook makkelijk te onderscheiden. De grootte van een steelwratje varieert van tussen de 1 á 2 millimeter tot wel 2 á 3 centimeter. Ze kunnen in enkele vorm voorkomen maar ook met tientallen tegelijk.

Hoe ontstaan steelwratten?

Het is nog onduidelijk hoe steelwratjes exact ontstaan. Er is dus te weinig bekend om ze te voorkomen. Wel is bekend dat steelwratjes ontstaan door een verstoring in het vetweefsel.

Steelwratjes kunnen bij iedereen voorkomen, hoewel ze vaker ontstaan bij volwassenen. Genetische aanleg, leeftijd, overgewicht, hormonen, schuring met kleding, contact met sieraden of een slecht genezen wondje kan een rol spelen bij het ontstaan van een steelwratje.

Zijn steelwratten besmettelijk?

Ondanks de naam horen steelwratjes eigenlijk niet thuis in de wrattenfamilie. Zo zijn steelwratjes, in tegenstelling tot gewone wratten, niet besmettelijk. Ze zijn ook niet gevaarlijk of pijnlijk maar ze worden vooral als lastig ervaren. Vaak zijn ze ontsierend, ze kunnen gaan jeuken en door intensief contact met kleding geïrriteerd raken.

Hoe kom ik van mijn steelwratje af?

Goed nieuws voor mensen die last hebben van steelwratjes, het verwijderen kan tegenwoordig heel makkelijk zelf. Met HeltiQ Steelwratjes verwijder je steelwratjes zelf op een snelle en effectieve manier doormiddel van bevriezing (cryotherapie). Een methode die tevens ingezet wordt door professionals en bewezen effectief is. Na de behandeling valt het steelwratje veelal na 10 tot 14 dagen van de huid en wordt nieuwe, gezonde huid zichtbaar. Vaak is een enkele behandeling al voldoende.

HeltiQ steelwratjes
HeltiQ, jouw eerste hulp

Wist je dat?

Het effect van het bevriezen van steelwratten nog beter is direct na het douchen? Het weefsel van de steelwrat is dan zachter waardoor de bevriezing nog beter zijn werk kan doen.