Logo HeltiQ

Cryotherapie: wat is dat precies?

HeltiQ Huid & Wratten

Cryotherapie is een betrouwbare bevriezingsmethode die bewezen heeft effectief te zijn voor het behandelen van onder andere hand- en voetwratten, steelwratten en waterwratjes. Goedaardige huidafwijkingen worden dus bevroren om deze te verwijderen.

Hoe dat werkt? Door de bevriezing wordt het afwijkende huidweefsel (zoals een wrat of steelwratje) beschadigd, hierdoor sterft uiteindelijk het behandelde huiddeel af en komt er na verloop van tijd gezonde huid voor in de plaats. De wijze waarop cryotherapie wordt toegepast verschilt per soort wrat.

Behandeling van hand- en voetwratten & waterwratjes met cryotherapie
HeltiQ Wratweg kun je gebruiken voor het behandelen van hand- en voetwratten én waterwratjes. Beide wratvarianten vereisen een verschillende specifieke behandelmethode. Het is daarom belangrijk om eerst te behandeling of je met hand- en voetwratten of waterwratjes te maken hebt.

Heb je last van hand- en voetwratten? Klik dan hier voor de toepassing van HeltiQ Wratweg bij hand- en voetwratten. Klik hier voor de toepassing van HeltiQ Wratweg bij waterwratjes.

Na verloop van tijd zal er een korstje op de behandelde plaats ontstaan en gaat het genezingsproces van start. Dit kan ongeveer 1 á 2 weken duren. In de tussentijd is het raadzaam om de nieuwe huid 4 weken goed te beschermen tegen de zon door de nieuwe huid in te smeren met een hoge factor zonnebrandcrème.

Behandeling van steelwratjes met cryotherapie
Steelwratten, ook wel fibromen of skintags genoemd, zijn zachte, goedaardige. Ondanks de naam horen steelwratjes eigenlijk niet thuis in de wrattenfamilie. Zo zijn steelwratjes, in tegenstelling tot gewone wratten, niet besmettelijk. Ze zijn ook niet gevaarlijk of pijnlijk, maar ze worden vooral als lastig ervaren. Vaak zijn ze ontsierend, ze kunnen gaan jeuken en door intensief contact met kleding zelfs geïrriteerd raken. Met HeltiQ Steelwratjes verwijder je zelf steelwratjes in de hals en nek onder de oksels en borsten op een snelle en effectieve manier. Klik hier voor de toepassing van HeltiQ Steelwratjes.

Na de behandeling valt het steelwratje veelal na 10 tot 14 dagen van de huid en wordt nieuwe, gezonde huid zichtbaar. Vaak is een enkele behandeling al voldoende.

HeltiQ Huid & Wratten
HeltiQ, jouw eerste hulp

Betrouwbare bevriezingsmethode

Met HeltiQ Wratweg kun je gemakkelijk en effectief zelf hand- en voetwratten verwijderen of waterwratjes behandelen door deze te bevriezen door middel van cryotherapie.