Logo HeltiQ

NIEUW! HeltiQ Honing Wondgel en Honing Wondpleister

HeltiQ Honing producten nieuwsartikel

HeltiQ Honing Wondgel en HeltiQ Honing Wondpleister: Twee innovatieve wondhelende producten op basis van medicinale honing. Een waardevolle toevoeging in het HeltiQ assortiment, want met de honingproducten kun je, naast de meest voorkomende verwondingen, ook zeer complexe, moeilijk sluitbare en chronische wonden behandelen. De honingproducten creëren een vochtige wondomgeving, wat zorgt voor optimaal wondherstel.

Wat is medicinale honing?

Medicinale honing is gesteriliseerde honing die schadelijke bacteriën elimineert, maar haar helende eigenschappen behoudt. Bekend om zijn antibacteriële en ontstekingsremmende effecten, wordt deze honing al jaren effectief door medici en wondbiologen toegepast voor de behandeling van diverse acute en chronische wonden.

HeltiQ Honing Wondgel

Deze gel bestaat uit 40% medicinale honing en is effectief bij het herstel van chronische wonden zoals doorligwonden en diabetische voetzweren, evenals bij acute wonden zoals snij-, schaaf- en brandwonden (1e en 2e graads). De gel creëert een vochtig wondmilieu, voorkomt infecties, vermindert pijn en verkleint de kans op littekens.

HeltiQ Honing Wondpleister

Deze hydro-actieve hydrogelpleister met 30% medicinale honing bevordert het herstel van kleine chronische wonden zoals doorligwonden en diabetische voetzweren, evenals bij acute wonden zoals snij-, schaaf- en brandwonden (1e en 2e graads). De pleister voorkomt infecties, vermindert pijn en kans op littekens, is te gebruiken onder de douche en kan maximaal 5 dagen blijven zitten.

Honingproducten mooie toevoeging aan het Wondzorg+ concept

De nieuwe honingproducten vormen een waardevolle toevoeging aan het HeltiQ Wondzorg+ concept, dat inspeelt op de groeiende vraag naar langdurige en postoperatieve wondzorg. Dit wondzorg concept won eerder dit jaar de Careality Care Innovatie Award. Hiermee maken we hoogwaardige wondzorg toegankelijk voor iedereen.

Kijk voor meer informatie op de specifieke productpagina’s.