Logo HeltiQ

HeltiQ Wondzorg+ concept wint innovatie award

HeltiQ Wondzorg+ concept wint innovatie award

Aanvullend op het huidige wondzorgassortiment, waarmee alle veelvoorkomende letsels kunnen worden behandeld, introduceerde HeltiQ een nieuw concept; Wondzorg+. Producten uit dit concept dragen bij aan de stijgende vraag naar langdurige en postoperatieve wondzorgproducten.  Zo zorgen we ervoor dat (specifieke)wondzorg nóg toegankelijk wordt voor iedereen!

Als kers op de taart mochten we met dit concept een award (Careality Care Award) in ontvangst nemen voor beste innovatie in de categorie gezondheidsproducten. Hier zijn we natuurlijk super trots op!

Careality Care Awards 

De Careality Care Awards is een retailprijs binnen de drogisterijbranche die uitgereikt wordt aan productinnovaties die vernieuwend, gedurfd en opvallend zijn. In verschillende categorieën worden de awards uitgereikt. De vakjury bestaat uit directieleden van drogisterijformules en branchespecialisten. Ook dit jaar was het evenement, dat jaarlijks op initiatief van het vakblad Careality wordt georganiseerd, succesvol en werden er in totaal 7 awards in diverse categorieën uitgereikt. Binnen de categorie gezondheidsproducten waren wij met het Wondzorg+ concept de grote winnaar.

HeltiQ Wondzorg+

Het HeltiQ Wondzorg+ concept bevat een Hydrocolloïd Pleister, XXL Eilandpleisters, Netverband, Buisverband en HeltiQ gaasjes, eilandpleisters, elastische fixatiewindsels en steunwindsels in Volume Packs.

HeltiQ Hydrocolloïd Pleister: HeltiQ Hydrocolloïd Pleister is bij uitstek geschikt voor het herstellen van chronische wonden, zoals een open been en doorligwonden. Daarnaast kun je de pleister ook voor acute wonden gebruiken zoals operatie- en schaafwonden, oppervlakkige brandwonden (1e en 2e graads) en kleinere wonden.

De hydrocolloïd laag neemt het wondvocht op, wat vervloeit tot een gel. De pleister sluit de wond volledig af waardoor deze geïsoleerd wordt van zuurstof. Hierdoor wordt er een vochtige wondomgeving gecreëerd wat het wondherstel bevordert en versnelt.

HeltiQ Eilandpleisters XXL: Grote steriele pleisters die bescherming bieden tegen vocht, vuil en bacteriën bij grotere wonden. Perfect voor snijwonden, schaafwonden, gehechte wonden of wonden na een operatie.

HeltiQ Netverband: HeltiQ Netverband is een zeer elastisch verband waarmee je op eenvoudige wijze een wondverband of -kompres op zijn plek houdt (fixeert). Door zijn elasticiteit en wendbaarheid past het netverband zich aan iedere lichaamsvorm aan. Je hebt bij gebruik van een netverband geen hechtpleisters of andere fixatiemiddelen nodig.

HeltiQ Buisverband: HeltiQ Buisverband is een rondgewoven elastisch verband waarmee je op eenvoudige wijze een wondkompres of -verband fixeert door het buisverband over het ledemaat heen te schuiven. Het buisverband heeft in tegenstelling tot een netverband een dichte structuur. Dit maakt het tevens geschikt voor het beschermen van de huid bij een gipsverband of het beschermen van de kleding tegen de zalf van een zalfgaaskompres. Bij het gebruik van een buisverband zijn geen aanvullende hechtpleisters of andere fixatiemiddelen benodigd.

HeltiQ Volume Packs: Soms is het lastig kiezen welk formaat wondverzorgingsproduct je eigenlijk nodig hebt. Met HeltiQ Volume Packs heb je verschillende formaten in één verpakking. Verkrijgbaar in gaasjes, eilandpleisters, elastische fixatiewindsels en steunwindsels. Deze producten zijn geschikt ter ondersteuning bij langdurige wondzorg, met grotere inhoud en/of verschillende formaten, zodat het product geschikt is voor ieder moment van het wondherstel.

HeltiQ Wondzorg+ & Volume Pack overzicht