Logo HeltiQ

Op weg naar minder plastic! HeltiQ introduceert kartonnen verbanddoos

HeltiQ kartonnen verbanddozen

Jaarlijks gooien we met zijn allen heel wat kilo’s plastic weg, waarvan lang niet alles wordt gerecycled. Een verbanddoos heeft een bewaarfunctie maar als de inhoud leeg raakt wordt er veelal gewoon weer een nieuwe gekocht die weer compleet is. Om een belangrijke bijdrage te leveren aan een beter milieu introduceert HeltiQ nieuw in het wond- en sportschap de verbanddoos onderweg en de verbanddoos in en om huis in kartonnen uitvoering.

Over de Verbanddoos Onderweg en In en Om Huis
De kartonnen HeltiQ Verbanddoos Onderweg en de HeltiQ Verbanddoos In en Om Huis zullen vanaf heden de plastic variant vervangen. De nieuwe kartonnen verbanddozen zijn vervaardigd van stevig karton dat op verantwoorde wijze wordt geproduceerd. Hierbij ontvangen beide verbanddozen het FSC duurzaamheidslabel. Door de stevige uitvoering kunnen de kartonnen verbanddozen net zoals de oude plastic varianten op een vaste plek in het huis worden bewaard.

Op weg naar minder plastic
De vervolgstap is het verminderen van de plastic verpakkingsmaterialen van de inhoud van de verbanddoos. Dit zal de komende jaren ook gefaseerd doorgevoerd worden. Per product zal worden geanalyseerd wat de mogelijkheden zijn zonder dat de steriliteit, kwaliteit of veiligheid van het product in het geding komt. Zo houden we samen jaarlijks vele kilo’s plastic uit ons milieu.