Logo HeltiQ

Je huid verzorgen met zemelen

HeltiQ huidaandoeningen zemelen

De huid is het grootste en het meest kwetsbare orgaan van het menselijk lichaam. Het verdedigt het lichaam tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën, weersomstandigheden en vuil. Onze huid krijgt dus heel wat te verduren.

Het is niet altijd vast te stellen waar een huidirritatie vandaan komt, maar huidirritaties kunnen onder andere veroorzaakt worden door virusinfecties, parasieten, schimmels, een tekort aan vitamines of door een allergie voor een bepaalde stof. Maar een huidirritatie kan ook aangeboren of erfelijk zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan psoriasis.

Huidirritaties kunnen op een specifieke plek ontstaan, maar we zien veelal dat dit op meerdere delen of verspreid over het hele lichaam voorkomt. Sommige huidirritaties zullen vanzelf genezen, maar er zijn ook varianten die chronisch van aard zijn en levenslang met tussenpozen terug kunnen komen.

Symptomen huidirritatie

De meeste huidirritaties zijn te herkennen aan een droge huid of uitslag op de huid in de vorm van rode vlekken, puistjes, schilfers, bulten of zweertjes. Veelal gepaard met jeuk. En hoe lastig ook, toch is het belangrijk om niet te krabben om littekenvorming te voorkomen.

De huid kalmeren met zemelen

Het verkoelen, verzachten en verzorgen van de huid wordt vaak als prettig ervaren bij huidirritaties. Wist je dat dit heel effectief kan met een hydraterende en verkoelende gel op basis van zemelen?

Zemelen komen vrij bij het vermalen van haverkorrels tot een fijn poeder en staan bekend om hun verzorgende werking. Het gebruik van zemelen werkt onder andere effectief voor het verlichten van de symptomen bij huidirritaties zoals psoriasis, gordelroos, schurft, waterpokken en eczeem. Hiervoor kun je de natuurlijke zemelenproducten van HeltiQ gebruiken. Deze producten bevatten geen parabenen, phenoxyethanol of andere synthetische toevoegingen.

HeltiQ Zemelen Gel, HeltiQ Zemelen Bad en HeltiQ Verkoelende Gel bij waterpokken verzacht en verzorgt de droge, schrale, rode en gevoelige huid. De kalmerende en verkoelende werking van deze producten vermindert bijvoorbeeld de neiging om te krabben, waardoor de kans op het ontstaan van ontstekingen en littekens kleiner wordt.